Банкеръ Daily

Кирил Петков и Асен Василев:

Не държим и няма да настояваме за постове

Автобусът на промяната пристигна в Асеновград. Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев по традиция разговаряха с гражданите на града. Акцент в разговорите отново бяха проблемите в здравеопазването, образованието, незаконното строителство и корупцията. 

"Кражбите са най-големия проблем. Голямата задача е в следващите четири години, ако можем да направим това, което направихме за четири месеца, то ние ще успеем да пресечем изцяло структурата на корупционните пари. Въпросът е да имаме силата и 121 депутати. Ние не държим на постове и ще заявим това ясно на коалиционните партньори. Ще искаме да седнем на масата и всеки да предложи човек за определен пост. Наричаме го отворен конкурс. Ако има по-добър човек от професор Денков за образованието, няма проблем, нека той стане министър на образованието", каза пред гражданите на Асеновград Кирил Петков.  

"Предвиждаме промяна във финансирането на училищата. Вече трябва да се гледа и качеството на образованието, а не само броя ученици. Трябва да се наблегне и на извънкласните занимания - танцови школи, спортни дейности", добави от своя страна Асен Василев по една от най-наболелите теми - образованието. 

Малко преди 13.00 часа Кирил Петков и Асен Василев посетиха Смолян, където също разговаряха с гражданите. Хората споделиха, че основните им проблеми са свързани с инфраструктурата - връзките с Гърция и Пловдив. Друг проблем, за който споделиха смоленчани, бе околната среда и рудодобива в региона, който навремето е осигурявал много работни места. "Последните 30 години няма никаква промяна. Само крадат и никой не мисли за хората. Младите избягаха. Разчитаме на вас. Бъдещето е пред вас. Пожелаваме ви успех", коментираха гражданите. 

"Ние започнахме промяната преди 3-4 месеца. Основното е да се спрат кражбите, за да може България наистина да почне да се развива нормално", заяви Асен Василев. 

"Туризмът има уникален потенциал в България. Трябва да рекламираме България в цялост пред света. Тук имаме всичко - планини, море, култура, винен туризъм, минерални извори. Всичко трябва да бъде обединено в една визия и така да представяме България пред чужденците", обяви Кирил Петков.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във