Банкеръ Daily

Общество и политика

Не ДПС, а Доган и Пеевски участват в управлението на страната, твърди Мехмед Дикме

На улиците са младите, това е окуражаващо, защото им писна от политиците на прехода, които се въртят едни и същи. Всичко се натрупа. Държавата се управлява от Доган и Пеевски, а Бойко е изпълнител на тяхната воля. ДПС не участва в управлението на страна, в управлението участват Доган и Пеевски и кликата около тях“. Това коментира пред БНР Мехмед Дикме, бивш член на ДПС и бивш министър на земеделието. Според него властта е узурпирана от определен кръг хора

„И умните млади българи, завършили престижни световни университети, искат да се върнат да работят у нас, но не могат да се вредят от любовниците на тези хора, завършили свободни университети, но са направени с коси, устни. Затова младите протестират“, коментира той.

По думите на Дикме най-голямата грешка на Бойко Борисов е, че се е разделил с всички хора, които в началото са му помогнали да направи политическата си кариера и се е обкръжил с хора, които го използват. „Те ще го изоставят и той ще остане сам... Бойко е готов да жертва всеки, за да оцелее“, допълни той. 

Мехмед Дикме подчерта, че ако главният прокурор има смелост, да влезе в сараите на Доган, в къщата на Борисов, след като нямало недосегаеми. 

„С оставки на няколко министри няма да мине. Най-доброто за държавата е Бойко да оттегли целия си кабинет и да се направи нов кабинет до изборите, който да мине през тежката икономическа зима, която предстои за целия свят. Опитът да остане на всяка цена във властта би навредил на неговия имидж. Дори да се закрепи няколко месеца, на изборите догодина може да получи още по-голям шамар. Онзи, който не се съобразява с волята на народа, ще последва участта на СДС и на  НДСВ“, предупреди той.

Мехмед Дикме беше категоричен, че гарант за етническия мир в страната са обикновените хора, а не конкретни политици

Facebook logo
Бъдете с нас и във