Банкеръ Daily

Общество и политика

НДСВ и "България без цензура" водят преговори за коалиция

Водят се разговори между Коалиция "България без цензура" и НДСВ за създаването на голям центристки блок преди изборите на 5 октомври, съобщават щабовете на двете партии.

Позицията на председателя на НДСВ Антония Първанова е, че е крайно време България да има центристко управление и затова оглавяваната от нея партия ще работи за създаване на широка центристка формация.

"Разговорите с "България без цензура" сега са етап от осъществяването на този политически проект", се казва още в позицията й. Според Първанова не може в България в центъра да стои само партия като ДПС и тя да определя стабилността на управлението.

"НДСВ има своята силна европейска политическа идентичност, партията е член на АЛДЕ, а Николай Бареков и ББЦ са в политическото семейство на Консерваторите", отбелязват царистите. От обединяването на усилията на НДСВ и ББЦ на европейско ниво страната ни също би имала полза, смята Първанова.

Според нея при постигането на силно представителство в българския парламент новият центристки алианс ще има огромни възможности да се противопостави на старите партии на статуквото като БСП, ДПС и ГЕРБ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във