Банкеръ Daily

Общество и политика

НДК и резиденция "Бояна" приютяват чуждестранни делегати

Националния дворец на културата и резиденция "Бояна" ще приютят чуждестранни делегати и гости по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година. Това стана ясно от одобреното днес от правителството предложение, направено от работна група към министъра на регионалното развитие и благоустройството за определяне на обекти, в които да се провеждат събития по време на председателството.

Според предложенията на работната група следва да бъде дадено предпочитание на сградата на Национален дворец на културата, която покрива критериите за провеждане на различните категории събития и със съответната хотелска и транспортна инфраструктура и на Резиденция Бояна - като комплексен конферентен център с хотелска и ресторантьорска част, подходящ за повечето събития на председателството и преимущество от гледна точка на сигурността.

Планира се в рамките на председателството да се проведат между 150-200 заседания, срещи, семинари, конференции и други мероприятия.

Предвижда се до края на тази година вицепремиерът Томислав Дончев и регионалният министър Лиляна Павлова да определят прогнозна стойност за ремонта и преустройството на НДК и резиденцията. По предварителни разчети за ремонта на електроинсталацията, ВиК, поставяне на охранителни камери и ремонт на някои зали там ще бъдат необходими близо 40 млн. лева.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във