Банкеръ Daily

Общество и политика

НДК е домакин на Международното изложение "Световно образование"

Над 70 образователни институции от Европа, Канада и САЩ представят възможности за обучение в чужбина на ученици на възраст от 8 до 18 години на изложение "Световно образование" в НДК. 

„Изложението привлича ежегодно между 3000 и 4000 ученици и техните родители”, каза пред БНР координаторът по проект "Световно образование" Николай Христанов. Нов момент е, че се предлагат и по-краткосрочни програми в елитни училища. "За Великобритания основното в момента покрай "Брекзит" е, че за септември 2020-а правителството потвърди финансирането, така че всички студенти, които започват следващата година, ще могат да получат заем върху таксата на обучение, който да покрива всъщност цялото три- или четиригодишно обучение”, обясни той.

Запазват се таксите за обучение в Холандия. Там например все още политиката, която въведоха преди няколко години от правителството - да намаляват таксата наполовина за първокурсници в бакалавърските програми, остава и за следващата година. Сред предпочитаните дестинации са също Австрия, Германия, Дания, Швеция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във