Банкеръ Daily

Общество и политика

Назначават още един зам.-министър на културата

Министърът на културата Велислав Минеков

Министерският съвет прие постановление за изменение на Устройствения правилник на Министерството на културата.

С проекта на постановление се предлага да се увеличи броят на заместник-министрите от двама на трима. "С оглед широкия кръг от функции, свързани с международното сътрудничество, европейските програми и регионалните дейности е необходимо координирането на същите от трети заместник-министър", се посочва в правителственото решение.

С предлаганата промяна ще се постигне цялостна координация и хармонизация при определянето на стратегията, приоритетите и механизмите за провеждане на държавната културна политика на международно ниво и регионалната културна политика в сферата на читалищното дело, библиотеките и българската книжнина, аргументират се още от ведомството.

Преди ден министърът на културата Велислав Минеков обяви своите заместници. С ресор сценични изкуства в екипа му е проф. Борислава Танева, изявен пианист, преподавател в музикалната академия и организатор на музикални събития. Другият заместник е Весела Кондакова, изпълнителен директор на Българската музикална асоциация. Третият зам.-министър е историкът доц. Пламен Славов, бивш депутат от БСП.

С друго правителствено постановление се изменя Устройственият правилник на Министерския съвет и на неговата администрация. Измененията отразяват промените в структурата на Министерския съвет по силата на издадения от Президента на Република България Указ за назначаване на служебно правителство. Съобразно новата структура на правителството са и предложените изменения от 2007 г. за координация по въпросите на Европейския съюз и от 2010 г. за създаване на Съвет за развитие при Министерския съвет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във