Банкеръ Daily

Общество и политика

Наводненията – първа точка в извънредно заседание на кабинета

Първата и основна задача на извънредното заседание на Министерския съвет днес (14 декември) ще бъде обсъждането на последиците от наводненията.

Това обяви министър-председателят Кирил Петков, пояснявайки, че са пострадали три области, като в две от тях -  Благоевград и Смолян, има няколко застрашени моста.

"В Благоевград един от големите мостове е изложен на сериозен риск и този случай трябва да бъде внимателно разгледан. Още утре ще извикаме областните управители на Благоевград, Смолян и Кърджали" - уточни Петков и добави, че заедно с министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов и с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и подопечната му Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", ще обсъдят казуса.

На второ място като приоритет премиерът очерта ваксинацията. Още днес той предложи да издаде заповед за пропускателния режим в сградата на Министерския съвет, като ще обсъди и подобни мерки за останалите министерства заедно с министъра на здравеопазването Асена Сербезова.

На трето място остана всеки от министрите да сподели първите си впечатления - сигнали за проблеми, които е получил във ведомството си и заедно да започнат работа по решаването им. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във