Банкеръ Daily

Общество и политика

Наводнение унищожи част от школата на физика Теодосий Теодосиев

Наводнена е школата на известния преподавател по физика, в която се обучават деца от цяла България.

Засега не е ясна причината за теча. Заради наводнението и лошите условия занятията са спрени, а учителят повика учениците да му помогнат да спаси имуществото.

Обучението в школата на Теодосиев е напълно безплатно, а резултатите, които показва са впечатляващи. До момента школата на Тео е дала 19 абсолютни първенци на националните олимпиади по физика, 8 златни медала от международни олимпиади по физика (от общо 12 за България), повече от 50 участници в международните олимпиади по физика само за последните 12 години, както и неизброими участия в международни състезания и олимпиади по физика.

В школата си Теодосий Теодосиев, не само ръководи теоретични занятия, но и събира и предоставя за ползване от възпитаниците си физична литература, поддържа огромна база от теоретични задачи и се опитва да поддържа и развива база за експериментални задачи и занятия. Школата, също така, дава възможност и на други учители, дори ученици, да водят свои занятия по вече утвърдената методика.

През учебната година се провеждат ежеседмични занятия (разделени на две групи от по-малки и по-големи ученици), а през останалото време Теодосий Теодосиев организира летни лагер-школи по физика в базата на Община Казанлък в местността Паниците край Калофер. В подходящо време също така се организират походи и нощни наблюдения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във