Банкеръ Daily

Мая Манолова:

Натъкнахме се на феномена премиер - беглец

Премиерът в оставка Бойко Борисов е в отпуск утре и няма да дойде в парламента, след като стана ясно, че новите народни представители го викат утре на изслушване. Това обяви в предаването "Лице в лице" по БТВ Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!".

Според нея сме се натъкнали на феномена премиерът - беглец.

"На два пъти, само в един пленарен ден той успя да избяга два пъти от Народното събрание и  законодателната власт“, каза Манолова. По думите й Борисов е трябвало да бъде в парламента и като действащ премиер, и като премиер, който подава оставката на своя кабинет.

Председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" заяви, че ще настояват „тази игра на криеница и този опит на Борисов да унизи българския парламент“ да бъде пресечен.

"Управляваш 10 години държавата и те е страх да дойдеш в парламента, това нормално ли е?", коментира и зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски.

Депутатите се събират отново в старата сграда на парламента. Заседанието е насрочено за 10 ч. сутринта.

По-рано днес новизбраният председателят на Народното събрание Ива Митева каза, че първа точка от дневния ред е изслушване на Борисов и ще се свържат с него във връзка с присъствието му утре в парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във