Банкеръ Daily

Общество и политика

Натискът за назначения е огромен, призна Радан Кънев

Натискът за назначения и директният корупционен натиск са огромни. Не е да не съм го знаел, но по съвсем друг начин човек го усеща, когато е пряко върху него. Това коментира пред БНТ лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„След съставянето на правителството започнах обиколка из страната, за да се срещна структури на ДСБ и избиратели. Казано с други думи, търсят те хора, които са се облагодетелствали от властта и са участвали в схеми, търсят те различни видове посредници. Цялата тази мрежа, която е обрасла около властта десетилиетия наред в България, много лесно се пренасочва от едни управляващи към други", каза още той.

"Ключът на държавните пари е във финансовото министерство. Него трябва да следим най-много и то не заради прословутото кафе на Владислав Горанов с Пеевски", допълни Кънев.Лидерът на ДСБ обясни, че Реформаторският блок ще гледа под лупа най-вече този ресор, защото според тях той е най-важен.

"За България е необичайно да се назначи министър на икономиката без икономическо образование. Божидар Лукарски обаче е прав, че в Западна Европа това е нормална практика", коментира Кънев назначението на лидера на СДС.

Той призна, че с премиера Бойко Борисов вече се чува често по телефона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във