Банкеръ Daily

Общество и политика

Наско Михов и Александър Николов са обжалвали уволненията си от "Козлодуй"

Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Наско Михов и неговият заместник Александър Николов са обжалвали своите уволнения.

Те бяха сменени вчера, но вписването на новия борд, в който на техните места влизат Георги Кирков и Андрей Красночаров, може да бъде спряно от съда или да се забави заради обжалването.

Смяната на част от Борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй" е втората на служебното правителство, което уволни наскоро и почти цялото ръководство на "Булгаргаз".

Поста си в газовата компания запази само председателят на Борда на директорите Иван Топчийски, но останалите не обжалваха уволненията си и така не попречиха на вписването на новото ръководство на "Булгаргаз".

Отстранените ръководители на АЕЦ "Козлодуй" обаче Наско Михов и Александър Николов казаха за БНР, че вече са обжалвали в съда решението за уволнението им. Те посочиха, че не са били запознати с мотивите за освобождаването от постовете, които са заемали.

В момента от БЕХ и от Министерството на енергетиката също не съобщават защо са отстранени двама от петимата членове на Борда на директорите.

Очаква се изпълнителен директор на централата да бъде Георги Кирков, който е зам.-кмет на Козлодуй, но той, както и другият нов член на Съвета на директорите Андрей Красночаров са работили в АЕЦ "Козлодуй".

Евентуалното вписване на новия борд в Търговския регистър може да стане най-рано в петък.

Facebook logo
Бъдете с нас и във