Банкеръ Daily

Общество и политика

Нарушенията по Черноморието са по-малко от миналата година

Комисията за защита на потребителите е направила повече от 1000 проверки от началото на летния туристически сезон. Това съобщи във Варна Константин Арабаджиев от комисията, който присъства на откриването на информационен щанд в крайморския град на Европейския потребителски център България.

При тези проверки са съставени около 30 акта. Според Арабаджиев през настоящия сезон наредбите се спазват повече в сравнение с предходната година. Основното нарушение е предлагане на туристически услуги в некатегоризирани обекти. Когато се установи такъв обект, той се затваря временно, докато не бъдат представени необходимите документи. Открити са и екскурзоводи, които упражняват професията си без да са вписани в регистъра на гидовете.

Изнесеният информационен щанд на Европейския потребителски център България ще е във Варна днес и утре. След това информационната кампания на центъра "Вашите права" ще продължи към Южното Черноморие.

В същото време данъчни запечатаха и иззеха оборота на 15 търговски обекта в курорта „Слънчев бряг”. Екипи на териториалната дирекция на НАП и Икономическата полиция в Бургас извършиха мащабна съвместна проверка в най-големия ни черноморски курорт, а нарушителите са запечатани за 48 часа.

Общо 200 фирми с рискови собственици са  под специално наблюдение на НАП-Бургас.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във