Банкеръ Daily

Общество и политика

Народното събрание е домакин на срещата на Председателската тройка

Народното събрание е домакин на срещата на Председателката тройка, в която участват председателите на комисиите по европейските въпроси на Триото Естония, България и Австрия, съобщи БНР.

Срещата на Председателката тройка предхожда първото събитие от парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, а именно Председателския КОСАК - срещата на председателите на комисиите по европейските въпроси на парламентите на страните членки на Европейския съюз. 

В зала „Запад“ на Народното събрание Председателската тройка, съставена от делегациите на парламентите на страната председател -България, предшестващата я Естония, следващата, която ще поеме председателството – Австрия, и делегация на Европейския парламент, ще обсъди и одобри дневния ред, участниците, темите и други важни въпроси на предстоящата утре конференция на Председателския КОСАК. 

Днес в София пристигат над 130 делегати. 

Част от културната им програмата е посещение на Националния исторически музей. 

Председателят на комисията по европейските въпроси на българския парламент Кристиян Вигенин ще бъде домакин на вечеря в резиденция „Бояна“, на която гостите ще чуят изпълнения на "Кварто квартет" и вокален ансамбъл "Фортисимо". 

Представителите на комисиите по европейските въпроси на двете камари на Британския парламент - камарата на камарата на лордовете и камарата на общините - са отменили своето участие и няма да са част от конференцията на Председателския КОСАК утре в Националния дворец на културата. 

В София ще пристигнат само експерти. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във