Банкеръ Daily

Общество и политика

Народният театър отваря на 10 юни

Народният театър отваря врати отново на 10 юни, 81 дни след последната среща с публиката. Спектаклите ще се играят на голямата сцена при спазване на всички противоепидемични мерки и с капацитет 30 процента от местата в залата. 

Всички актьори и служители са длъжни да носят маски на работните си места, като актьорите могат да не носят маски, когато са на театралната сцена.  Влизането в сградата на театъра ЩЕ се осъществява на два потока, единият от които за присъствие на театрални постановки, като тези лица се допускат в сградата, но не по-рано от 15 минути преди началото на театралното представление, за което имат закупен надлежен билет. Вторият поток е за излизане от сградата на театъра след приключване на театралната постановка на Голяма сцена,  Камерна зала и от Камерна сцена „Апостол Карамитев“ и  „Театър зад театъра“. При изчакване за влизане в сградата на театъра  гражданите да спазват дистанция от поне 2 метра един от друг.

При продажба на билети за всяко театрално представление от програмата, като за откритата сцена се продават 50% от местата за зрители, а за закритите сцени – 30% от местата за зрители: за  сцена „Театър зад театъра“ - 40 до 42 бр. зрителски места, за  Голям  салон  -  до 300 бр. зрителски места, за  Камерна зала  - 50 до 60 бр. зрителски места, за  Камерна сцена  „Апостол Карамитев“ -35 до 40 бр. зрителски места. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във