Банкеръ Daily

Общество и политика

Напрежение в квартал "Филиповци" заради ограничителните мерки

Няколкостотин души се събраха в следобедните часове пред един от пропускателните пунктове на столичния квартал "Филиповци", за да протестират против противоепидемичните мерки. В последните минути обстановката се нормализира, след като служители от ръководството на СДВР дойдоха на място, за да преговарят с част от лидерите в квартала.

Преди това, около 500 души се събраха пред едно от КПП-тата. Техните протести бяха основно заради това, че не са пускани да излизат от квартала. Според източници от МВР обаче причината тези хора да не се пускат извън "Филиповци" е, че нямат адресна регистрация, а някои от тях нямат дори и лични карти.

Въпреки това полицейското присъствие в района остава засилено. Части на жандармерията са разположени на всички изходи и входове на квартала, а хората, които влизат и излизат, са подложени на щателна проверка и имат право да напускат района само с декларация или с бележка от работодател.

Преди дни, около Великден, недоволство имаше и в друг столичен квартал - "Факултета". Там причините отново бяха същите - противоепидемичните мерки и засиленото полицейско присъствие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във