Банкеръ Daily

Общество и политика

Напрежение пред Народното събрание заради протест на Николай Колев – Босия

Пред Народното събрание протестиращи се събраха в подкрепа на гладната стачка на Николай Колев – Босия, който гладува вече три седмици с искане за оставката на транспортния министър Ивайло Московски и за това че уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", са възстановени на работа. Те опънаха верига до служебния вход и изискаха депутатите да се срещнат с него.

До кратък сблъсък с полицията се стигна при опит веригата протестиращи да бъдат преместени и граждани да минат през блокадата. Манол Глишев, който е един от протестиращите, посочи, че животът на Босия е застрашен и той протестира срещу „престъпленията на министерството на транспорта, ДАИ, министър Московски., съобщи Би Ти Ви. 

В интернет е организирана и петиция за Солидарност с Николай Колев-Босия. "Буквално всеки от нас може да бъде прегазен на пътя от шофьор, който си е купил книжката благодарение на безнаказаната корупция в транспортното министерство. Протестът и гладната стачка на Николай Колев-Босия насочват вниманието само към един от многото огромни социални и морални проблеми в България. Но животът на хиляди български граждани по пътищата не е абстрактна величина, нито дреболия. Престъпната схема трябва да бъде спряна веднага. Призоваваме всички български граждани да подкрепят Николай Колев-Босия в справедливите му искания, които засягат всекиго в страната", пише в петицията, организирана от Манол Глишев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във