Банкеръ Weekly

Общество и политика

"Напоителни системи" може да бъде разделено на две

Държавното дружество "Напоителни системи" може да бъде разделено на две, обяви в Русе зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов. Той участва в дискусия по новата Обща селскостопанска политика и българското земеделие 2014-2020 година, организатор на която е Регионалният съюз на фермерите "Дунавско зърно". Според него по този начин ще се разделят дейностите по предпазване от наводнения от чисто търговската дейност - напояване. Сега дейностите на "Напоителни системи" за предпазване от вредното въздействие на водата - да поддържат всички диги и отводнителни съоръжения, му носят загуби и са неприсъщи за едно търговско дружество.

Зам.-министърът увери, че парите за заплатите на работниците в "Напоителни системи" ще бъдат преведени до края на месеца. По думите му необходимо е технологично време от две седмици. Ресурсът, който Министерството на финансите трябва да осигури, е от 15 млн. лева. Абазов обвини ГЕРБ, че законови промени, приети при управлението на ГЕРБ е спряло финансирането на дейностите по отводняване през последните три години.

Вчера министърът на земеделието и храните Димитър Греков съобщи в Кърджали, че забавените заплати на служителите ще бъдат изплатени до края на месеца и призова работещите в дружеството към още малко търпение.

Пред Водната палата на протест в Пловдив по обяд излязоха служители на „Напоителни системи", които настояха да получат заплатите си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във