Банкеръ Daily

Общество и политика

Нанков увери, че държавата взема крути мерки заради АМ "Струма"

Ще бъдат взети крути мерки спрямо материалите около моста на автомагистрала "Струма" при Дупница. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след работна среща в Кюстендил по повод пожара, при който бяха компрометирани елементи от съоръжението. Стана ясно, че собствеността на терените, граничещи с държавния път, не е доказана, тъй като има съдебни процедури с общината. Към момента сервитутът на моста е разчистен от материали и отпадъци, но в непосредствена близост има струпани други отпадъци.

"Ще покажем цялата строгост на процедурите за собственика на материалите – административни и нормативни", заяви още Нанков. На закритата за медиите среща присъстваха още председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски, областният управител на Кюстендил Виктор Янев, както и представители на РИОСВ-Перник.

Припомняме, че преди седмици виадуктът на магистралата при Дупница беше силно повреден от пожар, избухнал в сметище под моста. Впоследствие се оказа се, че на територията на страната има не по-малко от 120 нерегламентирани сметища. Липсата на ефективен контрол от страна на екоминистерството превръща някои регионални екоинпекции във феодални владения. От своя страна ремонтът на обгорения участък от магистрала "Струма" край Дупница ще струва над 1.80 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във