Банкеръ Daily

Общество и политика

Най-трудното в момента е да угодим на всички, подчерта главният секретар на МВР

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е имал готовност да отговаря на въпроси на депутати за  упражненото насилие над журналисти и протестиращи по време на конференцията на ГЕРБ, но липсата на кворум е осуетила намеренията му. Пред репортери в Елхово той коментираха резултатите от направените проверки за упражненото насилие по време на Националната конференция на ГЕРБ миналата седмица.

"Единият от сигналите, който е свързан с нападение над журналист, има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Софийска районна прокуратура. Има лице, на което е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение. Към този момент - това е", каза той.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов пък коментира действията на полицаите по време на протестите. "Най-трудното в момента е да угодим на всички. Да, ние знаем, какво трябва да направим, но основната цел на всички служители на МВР е запазването на гражданския мир. Не искаме МВР да е виновно за едно или друго действие", подчерта той.

В Главна дирекция "Гранична полиция" в Елхово бяха наградени 92 пожарникари и гранични полицаи участвали в потушаването на пожарите край Лесово и в Хасковско. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във