Банкеръ Daily

Общество и политика

Най-сетне приеха правилника на Народното събрание

Това се случи след двудневни мъки

След двудневни дебати депутатите най-сетне приеха правилника за дейността на 43-ото Народно събрание. На последното гласуване участие взеха едва 91 народни представители. 

Днес и вчера, когато се обсъждаха членовете на правилника, впечатление направи, че не голяма група от народните представители взеха отношение и участие в пленарната зала.

По важните акценти от него са това, че се забранява на независим депутат да участва в постоянните комисии към парламента. Ако една парламентарна група има по-малко от 10 члена тя ще бъде закрита, а независими депутати не могат да се местят от група в група.

Спорният момент вчера бе, когато парламентът прие министрите да дават отчет в петъчния парламентарен контрол, независимо от това дали в залата присъстват 121 или по-малко депутати.

Днес драмите бяха около това дали народните представители трябва да се подлагат на тест за наркотици всяка година. Предложението бе на Валери Симеонов от Патриотичния фронт като той пожела още, да бъде забранено внасянето на хладно оръжие и огнестрелно оръжие, както и взривни и отровни вещества в кулоарите на парламента. В крайна сметка обаче и двете идеи бяха отхвърлени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във