Банкеръ Daily

Общество и политика

Най-младата партия направи пробив на местните избори

Най-младата българска партия МИР направи сериозен пробив на първите избори, в които участва и то само за три месеца след регистрацията й. Това заяви по БНР председателят на формацията инж. Симеон Славчев.

Той припомни, че МИР спечели още на първи тур изборите в община Ботевград, където Иван Гавалюгов беше избран за кмет, а партията ще има пълно мнозинство в общинския съвет.

Партия МИР направи пробив още в Благоевград, Созопол, Приморско, Стамболийски, Мирково, Белослав, Разград, Кюстендил, Несебър, където ще има свои общински съветници. А в Приморско, Китен, Ветово и Новачене ще участва със своите кандидати за кметове на балотажи.

„На тези местни избори станаха ясни две много важни неща. Първо, че българите са отвратени от политическото статукво и не желаят да участват в изборния процес, заради което избирателната активност остана изключително ниска. И второ, че Бойко Борисов открадна и приложи изцяло ноу-хауто на Цветан Цветанов за изборни фалшификации и манипулации и доказателство за това са 90 % от протоколите в София, които са сбъркани. В момента в зала "Арена Армеец" се пренаписват всички протоколи с „правилния“ резултат”, коментира председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Той каза, че формацията е получила десетки сигнали за това, че в секционните избирателни комисии в София не са допуснали застъпници на политически партии извън политическото статукво, което според него е грубо нарушение на закона.

„Също така имаме многобройни сигнали, че при скъсването на номер на бюлетината преди тя да се пусне в урната се скъсва и част от самата бюлетина. В такива случай членовете на комисиите не знаят как да реагират и оставят избирателите да пуснат скъсаната бюлетина в урната, което я прави автоматично невалидна”, подчерта Славчев. Той беше категоричен, че това е недопустимо, тъй като този път са отделени много сериозни средства за обучението на членовете на изборните комисии, което обаче не е довело до подобряване на самия изборен процес, а напротив.

„Това не е нормален изборен процес, а подмяна на вота на българските граждани, на което ПП МИР ще се противопостави категорично с всички сили и средства”, подчерта Симеон Славчев.

Той поздрави всички български граждани, които са гласували за МИР и за промяна в България. "Българите искат алтернатива и ПП МИР ще им я даде”, каза още инж. Славчев. По думите му членовете на партията с двойно по-голяма сила и енергия ще продължат да работят и налагат морала, инициативността и родолюбието в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във