Банкеръ Daily

Общество и политика

Най-желаната паралелка в София е в Испанската гимназия

Най-желаната паралелка в София е с испански и английски език в Испанската гимназия. Предпочели са я 2101 ученици. На второ място е паралелката с английски и испански в 22-ро училище "Г.С.Раковски", показват резултатите от първото класиране за гимназиите. От професионалните паралелки пък най-търсена е специалността "Банково дело" с английски език в Националната търговско-банкова гимназия.

Софийската математическа гимназия и тази година е с най-висок минимален бал в София, като този на последното прието дете е 479,500 точки. Първите 10 училища са същите като миналата година. Втора е 91-ва Немска гимназия, на трето място е 73-то СУ "Владислав Граматик".

153 желания е посочил ученик в заявлението си. Има и кандидат-гимназист с максимален брой точки 500 - момиче, което е избрало да учи в Първа английска езикова гимназия.

Закритите паралелки на първи етап на класиране са 15, от тях 11 са професионални. 8817 ученици са класирани, а извън класацията са останали 836. Свободните места след първото класиране в София са 684.

Има една анулирана работа на ученик от Софийската математическа гимназия, който пропуснал да я предаде на квесторите на изпита по математика. Двамата квестори от залата са наказани.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във