Банкеръ Daily

Проф. Велислав Минеков:

Най-добрият вариант - служебно правителство и честни избори

"В момента слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце", каза пред БНР скулпторът проф. Велислав Минеков - един от "Отровното трио" и добави, че естествено следва отговорност за извършените дела от управляващите. 

Страхът от служебно правителство е била причината Бойко Борисов да не подава оставка по време на протестите през лятото, подчерта Минеков. "Служебно правителство просто означава честни избори, нищо повече, но нещата няма да бъдат вече същите. Тогава настава изчезването на ГЕРБ", категоричен е той.

Професорът коментира, че в българската история трябва да има "бели страници за това, което се случи през последните 10 години - период на нещастие, корупция и нанесени тежки щети върху държавността".

Той потвърди, че тезата му е, че най-добрият вариант за страната е да има служебно правителство и честни избори. "Да има предсрочни избори и колкото се може те да са по-честни. И избори до дупка, докато това не бъде изчистено", подчерта Минеков.

Според него в различните парламентарни групи в новото Народно събрание има много хора, на които не им се иска хем да се появят случайно, хем да останат само месец-два във властта. "Оттам ще има съпротива, ще има и натиск за правителство, но тръгне ли това, ще се появи една много жилеща опозиция, която много бързо ще се свести и нищо чудно да бъде пожелана отново", предупреди той.

По думите на проф. Минеков, за да влязат в парламента "някои хора са похарчили много, дали са обещания на някой по-дебеловрат бизнесмен и тези хора са много опасни". "Това са хора, които много лесно могат да се превърнат в предатели и могат да бъдат купувани с щайги", каза още проф. Велислав Минеков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във