Банкеръ Daily

Георги Кадиев:

Надявам се лявото обединение да не е свършило

"Надявам се лявото обединение да не е свършило. Има крачка назад, но се надявам да я преодолеем и да продължим". Това заяви лидерът на "Нормална държава" Георги Кадиев, бивш депутат от "БСП за България", който не е водач на листа на коалицията за предстоящите на 14 ноември парламентарни избори.

Той беше категоричен, че няма проблем с това да не е водач на листа, но държи да има истински партньорски отношение в коалицията, а не "да има един силен и много малки, на които се гледа като на пълнеж".

"Защо моето име го няма в Стара Загора (на предходните избори Кадиев беше водач на листата и избран за народен представител от Стара Загора - б.р.) нямам отговор на този въпрос. Това си е решение на БСП. Приемам го като оценка за кампанията, която направих там, която не е била оценена. От тук нататък ми остава във всички бъдещи кампании, ако участвам, да се представя по-добре", каза Кадиев пред БНР и уточни, че партньорството на "Нормална държава" с БСП е било само за миналите избори, а в момента още водят преговори за предстоящите.

"Ако не постигнем споразумение с БСП, нямам никакво намерение да ходя в други листи, поне засега", подчерта той и уточни, че има предложения.

"Ние си оставаме лява платформа, аз си оставам ляв човек. Няма никаква логика да ходим в някакви десни партии, коалиции и сдружения. Или ще сме заедно в лявото обединение, или ще пропуснем тези избори", подчерта Кадиев.

По думите му лявото има много трудности пред себе си и е важно левите формации "да не се цепят и да не се доказват един на друг, а да се държат като партньори в лявата коалиция".

Кадиев коментира надпреварата за президентския пост, като прогнозира балотаж:

"Никак няма да бъде лесно на президента Румен Радев да спечели тези избори. Който мисли, че са му в кърпа вързани и спечелени, всъщност не е така. ... Той остава големият фаворит, но и той, и ние, които го подкрепяме, трябва да работим за това, няма как да се случи от само себе си".

Facebook logo
Бъдете с нас и във