Банкеръ Daily

Общество и политика

Надежда Нейнски е българската кандидатура за Генерален секретар на ЧИС

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева потвърди, че Надежда Нейнски е българската кандидатура за поста Генерален секретар на организацията Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС), като изтъкна, че присъствието на петима много силни кандидати е доказателство за значимостта й за останалите държави-членки. Нейнски е посланик в Турция, чийто мандат изтича.

Захариева каза още, че България подкрепя и ще продължи да насърчава по-нататъшното развитие на взаимодействието между Европейския съюз и организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, насочено към укрепване на сигурността и устойчивото развитие на по-широкия Черноморски регион. Изказването на министъра бе по време на 42-рата среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите - членки на ЧИС, която се проведе във видеоконферентен формат

Екатерина Захариева посочи проактивния подход на румънското ротационно председателство на ЧИС, което въпреки пандемията от Ковид-19, е успяло да запази високо ниво на ефективност на работата на организацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във