Банкеръ Weekly

Общество и политика

Надцакване с оставки

В горещата бюджетна седмица на Народното събрание ГЕРБ и БСП записаха поредни червени точки за пред своите електорати. В четвъртък хората на Сергей Станишев поискаха оттеглянето на Цветан Цветанов от политиката, час след това пък съпартийците на Бойко Борисов се прицелиха в Мая Манолова.


Председателят на вътрешната парламентарна комисия Атанас Мерджанов (БСП)обясни, че Цветанов трябва да се откаже от политиката. И припомни, че той самият по време на предизборната кампания е заявил, че ако има повдигнати обвинения срещу него, сам ще го направи. От отсрещния лагер отвърнаха почти светкавично на удара с бой по заместникпредседателското място на пчеличката Мая в парламента. Искаме да внесем искане за освобождаване на Манолова за системно нарушаване на правилника, посочи заместник-шефът на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.


Гневът на левите бе предизвикан от обвинения, които бившият вътрешен министър Цветанов отправи пред десни европейски политици към българските полицаи. Цветанов ли е моралният съдник на днешните управляващи? Той, който допусна да бъде използван репресивният апарат на МВР за изнудване и за партийно-политически цели? Това ли е човекът, който ще всява респект сред европейските институции? Отива ли на един бивш министър на вътрешните работи да дава квалификации на полицията, която сам той е ръководил?, попита Мерджанов.


Атмосферата в Народното събрание да не може да работи се задава от ръководството. Г-жа Манолова системно не дава думата за изказване на представители на нашата парламентарна група. Тя си позволява изказвания и обяснения, които са абсолютно ненужни. Председателят на НС е пръв сред равни, какво остава за заместник-председателите, каза Димитър Главчев от ГЕРБ, обявявайки искането на парламентарната си група за оставка на заместник-председателката на парламента.


Така поредният ден в Народното събрание бе белязан с поредната кавга. И срамна, и скучна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във