Банкеръ Weekly

Общество и политика

НАД БОРОСПОРТ ПРОСВЕТЛЯВА

Избраният купувач за Бороспорт - Самоков Боровец 21, представи исканите от нас банкови гаранции. Документите отговарят на изискванията на приватизационния закон и няма никаква пречка да сключим договора още другата седмица, заяви заместник-министърът на икономиката Левон Хампарцумян.


Второто и засега успешно наддаване за Бороспорт приключи на 26 септември. Условието, което тогава постави Министерството на икономиката, бе до 3 октомври купувачът да представи банкови гаранции и документи за произхода на парите, с които има намерение да плати обещаната от него сума по приватизационната сделка в размер на 4.9 млн. щ. долара.


Както научи БАНКЕРЪ, Самоков Боровец 21 е било подкрепено финансово от Стопанска и инвестиционна банка и Българо-американската кредитна банка. Твърди се, че като обезпечение по заемите дружеството е заложило няколко хотела и участието си в наскоро приватизирани заводи. Твърдението нито бе потвърдено, нито отречено от двете кредитни институции.


Окончателно случаят ще се реши през следващата седмица, когато министър Петър Жотев ще се запознае с доклада на своите подчинени от работната група по продажбата на Бороспорт. По-паметливите знаят, че веднъж той вече отхвърли почти сключена сделка за курорта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във