Банкеръ Daily

Общество и политика

Над 700 души от Кюстендил тръгнаха към централата на ДПС

Над 700 души тръгнаха тази сутрин от Кюстендил към София на протест срещу разпределението на мандат на ДПС В 10 МИР. Десет автобуса, микробуси и много леки коли се отправиха към централата на ДПС.

"Ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Ще отидем и в парламента и ще внесем 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система", заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

„Няма да се откажем, докато този мандат не бъде оттеглен", категоричен беше той. „Решението е в 10-ти МИР кандидат за народен представител от ДПС да не полага клетва, това е възможно според Изборния кодекс", заяви Паунов.

Протестното шествие от пл."Македония" в гр. София за блокиране на централата на Движение за права и свободи започва в 11,30 часа, с цел недопускането на полагането на клетва на Александър Методиев - Бат Сали като депутат от 10-ти МИР. Шествието ще продължи към сградата на Народното събрание за внасяне на искане за промяна на избирателната система с нова, изключваща налагането на хора като бат Сали за депутати с незначителен брой гласове в определен избирателен район.

Дупничани също излизат на протест днес срещу даването на мандат на ДПС, в лицето на Александър Методиев - Бат Сали, в Кюстендилски избирателен регион.

"Аз ще бъда заедно с хората на знаково място за българската нова история - дупнишките барикади. За 12 ч. е планирано да бъде блокиран главен път Е79, като вече са уведомени всички институции - ОД МВР-Кюстендил, Областно пътно управление, Национална компания „Железопътна инфраструктура", обяви кметът на Дупница Методи Чимев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във