Банкеръ Daily

Общество и политика

Над 60 часа продължава блокадата на пътя Стара Загора - Хасково

Вече над 60 часа е блокиран пътят между Стара Загора и Хасково, където е изходът към магистрала "Тракия". Нощта е преминала спокойно, но протестиращите ще останат на мястото безсрочно, докато не се разреши преминаването им към кръстовището за магистралата. Полицаи и жандармеристи остават там на пост.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, в качеството си на член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, ще се срещне с протестиращите в района на летище Стара Загора. Очаква се да намерят решение на въпроса с искането на протестиращите за достъп до детелината на автомагистрала "Тракия", откъдето да мине тяхното автошествие.

Все още палатковият лагер не е вдигнат.

От полицията се изразява съмнение, че шествието няма да е само за час, както уверяват организаторите, а ще остане като блокада.

Протестиращите посочиха че от Агенция "Пътна инфраструктура" твърдят, че преминаването може да бъде свободно, обезпечено от полицията. От полицията пък са уведомили демонстрантите, че трябва да получат разрешение от АПИ. Вече 60 часа няма яснота и затова протестиращите имат готовност да останат на място.

За да има постоянно хора в палатковия лагер, вече е пуснат график за дежурство, съобщиха организаторите на протестните действия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във