Банкеръ Daily

Общество и политика

Над 2,1 милиона пенсионери ще получат добавка към пенсиите си и през октомври

Около 2 119 256 пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си за месец октомври. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.

За изплащането на добавките за месец октомври правителството ще отпусне допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване.

Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите, по централния бюджет за 2020 г.

Изплащането на добавката от 50 лв. към пенсиите за октомври е третата стъпка за подкрепа на пенсионерите, планирана в новия пакет със социално-икономически мерки на правителството.

"Осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството", заяви премиерът Бойко Борисов. 

Той напомни, че пенсионерите ще получат по 50 лева към пенсиите си за трети пореден месец. 

"Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли тaзи година с 6,7% увеличихме всички пенсии. По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината. Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите", каза Борисов във видеобръщение в профила си във "Фейсбук". 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във