Банкеръ Daily

Общество и политика

Над 2000 урока са публикувани в Националната електронна библиотека

Вече 2353 образователни материали и 4066 файла към тях са качени в Националната електронна библиотека на учителите, която бе създадена от Министерството на образованието и науката преди седмица. До момента платформата е посетена от 50 000 потребители, а изтеглените образователни ресурси надхвърлят  131 000. 

Над 80 хиляди учители в страната имат възможност да използват хранилището за електронно съдържание, като им се дава възможността да създават и споделят авторски обучителни материали. От услугата могат да се възползват и 236 експерти по различни учебни предмети от Регионалните управления на образоването, както  и педагози от над 350 български неделни училища от 52 държави в света. 

Националната електронна библиотека е създадена, за да може в нея да се натрупа педагогически материал, споделен опит и иновативни практики, които да бъдат както в подкрепа на учителите, така и за развитието на педагогическата наука. 

Материалите могат да се използват и от студентите по педагогика, на които тепърва предстои да влязат в българското училище, както и за обучението във висшите училища в страната. Учителите могат да публикуват в хранилището и да ползват материали на свои колеги - дидактически и методически, видео уроци, иновативни методики, тестове, филми, упражнения, презентации, занимателна педагогика и проекти, които включват изследователска ученическа работа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във