Банкеръ Daily

Общество и политика

Над 20 студенти са кандидати за съветник на земеделския министър

Над 20 студенти в аграрни университети са кандидатствали за мястото на съветник в политическия кабинет на служебния земеделски министър.

След еднократно удължаване на срока, тази седмица ведомството ще обяви избора си и ще назначи студента, спечелил конкурса.

Участниците  в конкурса изготвят кратко предложение за справяне с един от двата проблемни казуса в земеделския сектор - кризата с дървата за огрев или защитата на българските зърнопроизводители в контекста на засиления внос на зърно от Украйна.

Идеите трябва да бъдат ясно обосновани и  реалистични, а въвеждането на иновации, разкриването на работни места и включването на младежи и хора от уязвими групи ще носят допълнителни точки на участниците.

С отличените кандидати ще се проведе допълнително събеседване, за да бъдат оценени лидерските им качества, уменията им за водене на преговори и работа в екип. Одобреният студент ще бъде пълноправен член на екипа на министър Явор Гечев и ще участва в решаването на актуалните въпроси в сектор "Земеделие".

Facebook logo
Бъдете с нас и във