Банкеръ Daily

Общество и политика

Над 2 хил. свободни работни места са обявени на трудовите борси

Над 2 500 свободни работни места са представили 140 работодатели по време на 14 трудови борси, организирани в края на април и май от териториалните поделения на Агенцията по заетостта.

Близо 1 600 търсещи работа са проявили интерес към директните срещи с бизнеса и са се запознали на място с условията и изискванията за конкретните длъжности.

Трудовите борси са били организирани  в градовете Айтос, Дългопол, Панагюрище, Долни чифлик, Генерал Тошево, Бургас, Карнобат, Каварна, Силистра, Поморие, Добрич, Велинград, Шумен и Вълчи дол. Две от тях са специализирани. В срещите са се включили 22 работодатели, които обявили 78 свободни работни места. Набират се работници в сферата на производството и услугите - машинен оператор, производител на млечни продукти, обслужващ работник за промишлено производство, сервитьор, готвач и др. 105 търсещи работа са присъствали, за да се запознаят с условията на работа и изискванията на работодателите.

На седем общи трудови борси, проведени  в Провадия, Айтос, Панагюрище, Генерал Тошево, Карнобат, Вълчи дол и Велинград са участвали 48 работодатели, които са обявили 748 свободни работни места. Предложенията на бизнеса са за оператор на машини за обувки, работник в консервната промишленост, шофьор на тежкотоварни автомобили, машинен оператор, производител на млечни продукти, обслужващ работник в промишлено производство, чистач/хигиенист, заготвител на билки, шивач, перач, работник в сферата на селското стопанство, и др. 

В сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството бяха организирани 5 специализирани трудови борси в Долни чифлик, Бургас, Каварна, Поморие и Добрич. 70 представители на бранша обявиха 1 714 свободни работни места. Търсят се както традиционно работници и служители в сферата на услугите в туризма като пиколо, спасител, аниматор, администратор в хотел, барман, камeриерка, готвач, сервитьор, помощник-готвач, работник в кухня, мияч, продавач-консултант, така и шофьор на тежкотоварни автомобили, работник в сферата на селското стопанство, работник в строителство и др. Трудовите борси посетиха 906 търсещи работа, които се срещнаха с бизнеса и имаха възможност да обсъдят лично офертите.

Агенцията по заетостта предвижда провеждането на 7 трудови борси през юни. Подробен график на събитията е достъпен на електронната страница на институцията или тук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във