Банкеръ Daily

Общество и политика

Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация е с нов директор

Здравният министър Костадин Ангелов, в качеството си на принципал на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в „Овча Купел“, освободи настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение и назначи нов Съвет в състав: д-р Гергана Тодорова, Даниела Цекова и Поля Бузова.

За изпълнителен директор на лечебното заведение ще бъде определена д-р Гергана Тодорова – лекар с богат административен и управленски опит в системата на здравеопазването, специалист по детска кардиология, здравен мениджмънт и социална медицина.

През март 2019 г. служители на лечебното заведение алармираха, че болницата е с над 200 хил. лева натрупани задължения, а на доставчиците ѝ не е заплащано повече от 5 месеца.

През месец октомври 2018 г. пациенти на лечебното заведение съобщиха, че в нарушение на Националния рамков договор за медицински дейности, както и на Наредбата за осъществяване на правото на достъп до медицинска помощ, на тях им се събира такса „Резервация“ в размер на 35 лв. 

През 2017 г. започна процедура по намаляване на капитала на болницата, с което се отнема собствеността от имоти в кв. „Горна баня“ и минералната баня в „Овча купел“. На 6 септември 2017 г. неизвестни лица дори предизвикаха пожар в изоставената баня, която е паметник на културата. През януари 2018 г. Столичната община даде заявка да се създаде общ център за изследване на лечебните свойства на минералните води в сградата на банята в „Овча купел“, в бивш ресторант в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ и в друга сграда на университета на ул. „Гурко”. Това бе предвидено в проект за център за върхови постижения на консорциум, който е бил одобрен за финансиране в размер на 29.8 млн. лв. по компонент „Нови технологии в креативните и рекреативните индустрии“ от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във