Банкеръ Weekly

Общество и политика

Националисти се счепкаха в парламента

Кулоарите на Народното събрание, които през седмицата бяха основно поле за изява на депутатите от ГЕРБ след бойкота им на пленарните заседания, се превърнаха на 7 юни в арена на пореден сблъсък. Народни представители от парламентарната група на Атака изненадващо нападнаха репортер на телевизия Скат, провокирайки скандал на личностна основа, който спокойно може да увеличи заплахите за завеждане на съдебни дела срещу тях с още една.


Представителите на националистическата партия поискаха телевизионният репортер публично да се извини от името на цялата телевизия за това, че от ефира й нейният собственик и съпредседател на партия Национален фронт за спасение на България (НФСБ)Валери Симеонов е нарекъл българските граждани лумпени.


Вие просто сте комплексирани от резултатите на политическата сила на изборите, отговори журналистът и словесните пререкания едва не прераснаха в бой. Разправията не успяха да потушат нито включените телевизионни камери, нито намесата на квесторите на Народното събрание. Направи го заместник-председателят Мая Манолова, след като разпрата не утихна повече от 20 минути. Дръжте се цивилизовано, вие сте народни представители. Нека да спрем и да оставим хората нормално да си вършат работата, призова Манолова, след което обяви, че ръководството на парламента ще предприеме мерки за предотвратяването на следващи конфликти.


Това не е първият случай, при който членове на Атака нападат журналисти на телевизия Скат. След първото заседание на новосформираното 42-ро Народно събрание на 21 май между лидера на формацията Волен Сидеров и репортера Тео Ангелов от Скат избухна подобен скандал, от който пострада дори полицай, опитал се да успокои страстите. Повод за караницата тогава бе журналистическият въпрос защо Атака е подкрепила БСП и ДПС, осигурявайки необходимия кворум за започване на заседанието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във