Банкеръ Daily

Общество и политика

Началникът на НСО ген. Емил Тонев не е в отпуск

По повод твърдения в медии и в социални мрежи Националната служба за охрана заявява, че началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск. Той е бил в принудителен триседмичен отпуск през март тази година поради заболяване с Covid-19. От НСО уверяват, че към днешна дата ръководството изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав.

Изявлението на службата е по повод на това, че по-рано днес пред БТВ служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че ръководни кадри в системата за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство.

В същото време шефът на ДАНС Димитър Димитров си е пуснал 4 месеца неплатен отпуск от началото на май.

Тази сутрин служебният вътрешен министър Бойко Рашков обяви, че "ръководителите на службите за сигурност са излезли в отпуска до месец септември". И попита: "Кой им е разрешил това, след като те са на подчинение на премиера?"

"Държавата в момента е без ръководство на службите.  Службите ни за сигурност са се самообезглавили.  Всички ръководни длъжности лица на ръководна длъжност в момента се неплатен отпуск. Кой им е разреши, като те са на пряко подчинение на миналия премиер? Държавата в момента е без ръководства на службите за сигурност. Те нямат ръководства. И до месец септември те няма да бъдат ръководени от онези, които са назначени от Бойко Борисов", обяви служебният МВР-шефът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във