Банкеръ Daily

Общество и политика

Началникът на кабинета на президента измества Станишев от листата на БСП

Изненадващо разместване в евролистата на БСП в последния момент. Лидерът на левицата Корнелия Нинова предлага ръководителя на кабинета на президента Иво Христов на четвърта позиция. И оставя извън нея председателя на ПЕС Сергей Станишев. 

"Президентът е основният контрапункт срещу пълзящата автокрация в държавата, а БСП е единствената опозиция. Нормално е да приема. За мен най-важната национална кауза остава успешният мандат на президента Радев", каза Иво Христов на влизане в централата на "Позитано 20".

Водач на листата е Елена Йончева. На втора и трета позиция са Янаки Стоилов и Деница Златева. На избираеми места са Румен Гечев - вицепремиер от кабинета "Виденов" и бившият зам.-министър на образованието Иван Кръстев, а на седмата позиция е евродепутатът Момчил Неков. 

Предстои пленумът на социалистите да гласува предложенията на Нинова. 

Проектолистата допълват д-р Тасков от Варна, Цветелина Пенкова, Велизар Енчев, Петър Витанов, Димитър Данчев, Крум Дончев, Тодор Стоилов, Иван Френкев. Мариела Модева и Емил Георгиев от Екогласност.

Нинова ще предложи гласуването на листата да е ан блок, но вътрешната опозиция ще настоява за отделно гласуване на всеки кандидат за евродепутат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във