Банкеръ Daily

Общество и политика

Началничката на кабинета на Бойко Рашков е подала оставка

Началникът на кабинета на вицепремиера и министър на вътрешните работи Бойко Рашков - Елена Фичерова, е освободена от поста си. Тя напуска по собствено желание, изтъквайки лични мотиви, подала е молба до вътрешния министър и той я е разписал. 

Актът е мотивиран от желанието да не причинява негативи за политическия кабинет. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е удовлетворил молбата, се казва в съобщение на МВР.

Назначаването на Фичерова в МВР предизвика полемики, тъй като информации я свързваха с партията на Васил Божков "Българско лято", където тя фигурира в списъка на учредителите. Тя е била и в кандидатдепутатските листи на партията, но месец преди вота е поискала да бъде заличена.

Преди 2 седмици от Антикорупционната комисия, оглавявана от Сотир Цацаров, пуснаха прессъобщение, че шефката на политическия кабинет на Рашков е била уволнена от тяхната служба за конфликт на интереси. Според КПКОНП Елена Фичерова сама организирала конкурса, който я назначил.

Преди да стане учредител на партията на Божков Фичерова е работила като началник – сектор „Процесуално представителство и обществени поръчки” към отдел „Правно и нормативно обслужване” в Гранична полиция, а после в дирекция „Правна“ на МВР.

През 2015 година защитава докторска степен в Академията на МВР на тема „Граничен контрол на чужденците в България“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във