Банкеръ Daily

Д-р Стойчо Кацаров отговори на ГЕРБ:

Набеждаването ми няма да заличи корумпираното ви управление

Набеждаването ми няма да заличи следите на корумпираното управление на ГЕРБ, заяви бившият служебен здравен министър Стойчо Кацаров, след като по-рано днес Костадин Ангелов от ГЕРБ обяви, че изпращат в Специализираната прокуратура и КПКОНПИ документи за евентуално извършено нарушение от страна на Кацаров.

Според д-р Кацаров твърденията на бившите управляващи са инсинуации.

„На брифинг днес, Костадин Ангелов и Асен Балтов са разпространили информация, за това, че в периода 12 май – 10 юни съм бил заемал едновременно длъжността министър на здравеопазването и Председател на ЦЗПЗ (Център за защита правата в здравеопазването). Според закона, ако едно лице е избрано за министър, то трябва в едномесечен срок да предприеме действие за прекратяване на участието си в управлението на търговски дружества и други юридически лица. Аз не само съм предприел действия, но и фактически съм прекратил участието си в управлението на ЦЗПЗ на 27 май, когато е проведено общото събрание, вписано в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на 10 юни", заявява той.

По-рано днес от ГЕРБ обявиха, че са сигнализирали прокуратура и КПКОНПИ за евентуални конфликт на интереси, закононарушения и престъпления по служба на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. Това съобщи на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ и здравен министър в кабинета "Борисов"3 Костадин Ангелов. 

"От документите, с които разполагаме и предадохме на разследващите органи става ясно, че министърът на здравеопазването в лицето на г-н Стойчо Кацаров, от една страна прави плащания към лечебните заведения, които са длъжници по сключените от него договори с представляваното от него Сдружение ЦЗПЗ, а от друга - умишлено променя медицинския стандарт по Клинична лаборатория с оглед облекчаване на дейността на ръководения от него ЦЗПЗ и търговските му отношения с лечебните заведения", посочи той. 

"ГЕРБ сезира спецпрокуратурата да извърши проверка, съответно тяхната компетентност, дали Стойчо Кацаров като министър на здравеопазването е извършил закононарушение и престъпление по служба с цел лично облагодетелстване. Сезираме и КПКОНПИ да се произнесе дали е имало конфликт на интереси", обобщи Костадин Ангелов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във