Банкеръ Daily

Калина Константинова:

На този етап всяка партия ще има вицепремиер

„В момента се изчистват най-големите детайли и по структурата на самия кабинет и по начина, по който ще се случва управлението оттук нататък. Води се активен диалог с абсолютно всички партньори“.

Това каза пред bTV Калина Константинова от „Продължаваме промяната“. По думите й не става въпрос за конфликти, а за прецизиране на текстове и конкретни мерки.

Тя заяви, че няма спорове по отношение на министерските постове.

„Надявам се одобрението от останалите лидери на политическите партии да доведе до подписване на споразумението и да го представим публично“, каза Калина Константинова.

„Постовете не са ясни, но са ясни приоритети, които си поставя това правителство. В момента в диалогичен режим избистряме каква структура отразява тези приоритети“, допълни тя.

Калина Константинова смята, че на този етап всяка партия ще има вицепремиер.

На въпрос дали е получавала предложение за министерски пост тя отговори, че предложение трябва да се отправи към конкретен човек, след като всички органи са се съгласили около конкретна кандидатура и задачи.

"Предвид, че споразумението не е подписано и кандидатурите са все още по-скоро предложения, не бих казала, че от коалиционните партньори към мен е отправено предложение. Така че отговорът ми е – не“, заяви Константинова.

По думите й иновациите ще бъдат приоритет на това управление. В този смисъл тя потвърди, че се обсъжда да има министерство на иновациите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във