Банкеръ Daily

Таско Ерменков:

На прекия избор за председател БСП даде оценка за напусналите парламентарната група

„Когато седем човека напускат парламентарна група от над осемдесет човека, трудно може да се говори, че няма общ език в партията. Трима от тях са еманация на синдрома „15/15”, мутирал през 2017 г. в „10/10”. Те са били на 10-то място в листата по места. Трима от тези седем са били членове на Изпълнителното бюро, както и членове на Националния съвет, двама от тях - кандидати за председател на партията. Партията даде своята оценка за тях на прекия избор на председател. Хората ги оцениха.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Таско Ерменков пред БТВ.  Той допълни, че ако са имали морал и принципи, е нямало да  да напуснат.

„Те са влезли заради БСП и заради програмата й. 4 години парламентарната група на БСП защитава своята програма, стана алтернатива, носи всички удари от това, а ти се отказваш от парламентарната група, но не напускаш парламента, за да продължиш да си депутат. Това е въпрос на морал", подчерта Ерменков.

Социалистът изрази надежда, че както Германия е застанала в защита на своя интерес и е поставила въпроса за „Северен поток  2”, защото той е жизнено необходим за икономическото развитие на Германия, така и българските управляващи трябва да отстояват националния интерес по отношение на „Турски поток” и на „АЕЦ Белене”. Той посочи, че единственото, което може да попречи на реализация на „АЕЦ Белене” е недалновидна политика от страна на българското правителство.

„С условията, с които в момента се разглежда този проект трудно може да бъде реализиран. Няма атомна централа в света, изградена без участие на държавата. Ако правителството не вземе мерки, след 10 години страната ще остане без електроенергия”, предупреди Ерменков. Народният представител припомни, че БСП стои твърдо зад двата проекта.

„В последните 10 години ГЕРБ успяха да провалят всички големи енергийни проекти. Надявам се да са се поучили. Ако се провежда нормална, националноотговорна политика, тези проекти ще се реализират”, бе категоричен левият депутат.

По думите му критичният доклад на Европейската комисия за енергийния план на българското правителство е поредният шамар, който Европейският съюз нанася върху правителството на Борисов. "За пореден път Борисов се прави на Андрешко пред ЕС – не да постави принципно фактите на масата, а се опитва да се гъне и промуши между изискванията на ЕС, за да получи едни пари и да ги изхарчи по начин, по който му харесва”, завърши Таско Ерменков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във