Банкеръ Daily

Рашков отчете работата на МВР срещу купения вот:

На последните избори купен вот почти не е имало

МВР отчетe мащабната акция срещу купуването на гласове две седмици след парламентарните избори. Операциите започнаха в началото на юли и продължиха до изборния ден. Те се проведоха в цялата страна и в сряда бяха представени финалните резултати от тях.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че усилията да се осигурят и проведат честни избори, са постигнали резултат: "Отдавна в нашата страна не е имало такъв успех да се тушира криминалният вот. Данните от изборите показват, че такъв вот или е нямало, или той е сведен до минимум, така че не се е отразил на крайния резултат на изборния процес. Този резултат е постигнат на базата на нещо много важно - МВР на тези избори не слугуваше на нито една политическа партия. Ние демонстрирахме истинска, реална деполитизация чрез действията си. Изпълнихме своя дълг, така че да осигурим честен изборен резултат, каза още той и подчерта, че е имало нулева престъпност на изборния ден", изтъкна Рашков.

Служебният вътрешен министър подчерта, че са използвани само и единствено законни способи срещу криминалния контингент. Той отрече МВР да е принуждавало граждани да подписват декларации.

Има много повече образувани досъдебни производства по престъпленията за купуване и продаване на гласове - те са почти 100 на брой. Преди 4 април са се "брояли на пръстите на двете ръце", каза още министърът. .

Facebook logo
Бъдете с нас и във