Банкеръ Daily

Настимир Ананиев:

На много хора в ИТН им бе обещана промяна, каквато не се случи

Няма политик, който да не е готов за избори, така че мен не ме плашат предсрочни избори. Въпросът е какво биха произвели. Единствената хубава новина е, че ИТН няма да влязат в следващия парламент. Това заяви пред БТВ депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев.

,,Надявам се да има правителство на мнозинството със 121 народни представители. Трябват ни 12 депутати и моят призив е към онези народни представители, които са готови да поведат битка с корупцията и с кризите'', допълни той.

В ИТН има много хора, които очакваха промяна, но видяха, че тя не може да се случи. Все пак има депутати (в ИТН, бел. ред.), които биха подкрепили нашите политики, подчерта депутатът от ПП.

По думите му от ИТН искат да има "спирачки" в КПКОНПИ, но Ананиев бе категоричен, че борбата с корупцията е техен основен приоритет и не могат да си позволят да правят компромиси по тази тема.

По време на интервюто Настимир Ананиев показа пред камерата документ, който потвърждава, че подалият оставка регионален министър Гроздан Караджов е поискал да бъдат отпуснати близо още 4 млрд. лева за АПИ – твърдение, което Караджов първоначално отричаше.

"Тук трябва да избираш на пенсионерите ли да помогнеш или на строителните фирми", посочи той.

"Ние изплатихме 656 млн. лева с решение на Народното събрание. За останалите 50% очакваме доклада на междуведомствената комисия, който вече е готов и очаквам да бъде входиран в регионалната комисия и ние да излезем със становище. Но по първоначална информация около 60-70% от договорите от проверките се разминават, т.е. законът е нарушен, защото се прави основен ремонт с договор, който е за текущ ремонт и поддръжка", разкри Ананиев.

В заключение той посочи, че това е причината, поради която трябва да има работеща антикорупционна комисия, защото в момента на прокуратурата не може да се има пълно доверие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във