Банкеръ Daily

Общество и политика

На изпроводяк БСП се скара и с "Възраждане"

S 250 78c90a7d 42a9 4f54 ad38 085eb43a883c

В последните часове на настоящото Народно събрание и преди да разменят реплики с доскорошните си коалиционни партньори от ИТН, от БСП влязоха в конфронтация и с "Възраждане".

Представителят на левицата Александър Симов обвини депутатите на Костадин Костадинов, че вчера са подкрепили ратификацията на изменението за договорите за самолетите Ф-16 и така на практика се включили в "бъдеща евроатлантическата коалиция".

"Възраждане" са патерица на ГЕРБ, която се вади от чекмеджето, когато ГЕРБ закъсат за гласове, които между другото ни поставя и въпроса за моралния облик на Костадин Костадинов, тъй като, не знам дали Вие си спомняте, но аз си спомням как само допреди няколко години той висеше на "Позитано" с горещите молби да бъде издигнат за кмет на София и като не стана това, очевидно е решил, че евроатлантическото русло е много по-удобно за него“, заяви Симов.

"Момчето се е объркало, и през ум не ми е минавало да се кандидатирам за кмет на столицата", отговори Костадин Костадинов и напомни:

"Единственият град в България, в който на балотажа БСП не подкрепи кандидата срещу ГЕРБ - това го направиха в цялата страна, с едно-единствено изключение, знаете ли кое беше то? Варна. Тогава причината беше, аз ще ви кажа това -  задкулисните връзки на ГЕРБ и на БСП".

Костадинов отрече участие в "заговор" за сваляне на правителството, в каквото го обвини лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Това правителство се самосвали. Ако някой е участвал в "заговор", това са лицата Петков, Василев, Нинова, Иванов, Атанасов - мандатоносителите на това управление - със своите безумни действия, малоумни решения, които сега, днес трябваше да оправяме постфактум. Те доведоха страната до ръба на катастрофата", отбеляза Костадинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във