Банкеръ Daily

Общество и политика

"На гости у Баце": Разпространиха видео от спалнята на Бойко Борисов

Пореден компромат срещу премиера Бойко Борисов бе разпространен във видео платформата Youtube. Става дума за клип от спалнята на министър-председателя, който се явява продължение на снимките, които бяха публикувани преди месец. Клипът е озаглавен "На гости у Баце". 

https://www.youtube.com/watch?v=B5vCIlzVUnk

Както на клипа, така и на снимките се вижда чекмедже на нощно шкафче, а в него банкноти по 500 евро и златни кюлчета. На шкафчето е оставен пистолет.

В поредицата от снимки бе заснет и спящият на леглото Бойко Борисов.

Бе потвърдено, че снимките са от вила "Секвоя" в резиденция "Бояна", където живее министър-председателят. Къщата се охранява от НСО и се ползва служебно от премиера.

На последвалия брифинг в централата на ГЕРБ премиерът заяви, че го атакуват с компромати и обвини основните си политически опоненти - президента Румен Радев, БСП, Цветан Цветанов Мая Манолова, Васил Божков и ДСБ. 

Борисов обвини президента Радев, че го снима с дрон: "Президентът мина границите. Искам да кажа, че той си позволява да се вдига дрон и да ме снима и като кажа на охраната, че ще го сваля, те му казват, и той го прибира. Докарва ми го на терасата, пред входа..."

В НСО бе започната вътрешна проверка, която трябва да установи как е допуснато премиерът да бъде сниман. 

"Ние сме жертва, ние не сме инициаторите на това. Целта е да ни смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически Аз нито от Сретен Йосич се уплаших, нито от Божков ще се уплаша", коментира тогава Бойко Борисов, зад чийто гръб бе целият елит на управляващите от ГЕРБ. 

Според Борисов снимките са от интериора на вилата му в резиденция Бояна, но бе категоричен, че са монтаж и не е вземал нито евра, нито злато.

И досега няма официална експертиза за автентичността на снимките и на видеото.

Както и предишните имейли, и този е изпратен през guerillamail - платформа, която генерира временни адреси за електронна поща.  Все още няма реакция от ГЕРБ или от пресслужбата на Министерския съвет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във