Банкеръ Daily

Десислава Иванчева във Фейсбук:

На Бургас втора Иванчева не е нужна

S 250 0189834f 2299 4cec b176 ede1c8ea86e4

На страницата във Фейсбук на независимия кандидат за евродепутат Десислава Иванчева, която получи 20 г. затвор за подкуп на първа инстанция, се появи публикация в знак на възмущение от решението на бургаските общински съветници в града да няма пряко избираеми от гражданите районни кметове.

Тя пише, че по този начин се ограничават правата на гражданите да бъдат защитени техните интереси в районните кметства:

''За да не се появят нови Иванчеви. 
"На Бургас втора Иванчева не е нужна!" - Бойчо Георгиев, общински съветник от ГЕРБ по време на дебатите по предложението за избираеми районни кметове.

Избираемият районен кмет е мажоритарен избор, който дава възможност на хора, включително и независими кандидати, които разбират проблемите на даден район, да се кандидатират. Така ще се осигури по-добра връзка с гражданите. Избираемите кметове могат да са преки защитници на техните интереси, а не служители, които по логиката на назначението трябва да са лоялни към този, който ги е назначил.

За съжаление няма да се случи. А вие, уважаеми дами и господа, ако не искате да отстояват вашите интереси, можете пак да изберете ГЕРБ, БСП, СДС, Реформаторски блок и прочее "защитници" на обществения интерес.''

Facebook logo
Бъдете с нас и във