Банкеръ Daily

Ирена Анастасова:

На България й трябва работещо правителство

„Това, което каза БСП веднага след изборите е и нашата позиция до ден днешен относно условията ни за подкрепа на правителството. За разлика от други формации, които безапелационно щяха да подкрепят това правителство, а започнаха с изисквания към министри и да променят мнението си ден след ден, ние следваме стъпка по стъпка това, което сме казали.“ Това заяви народният представител от ПГ на “БСП за България“ Ирена Анастасова пред Нова телевизия.

Тя обясни, че БСП е партия, която изпълнява колективните си решения. „Нашият колективен орган каза, че първо трябва да се говори за приоритети, след това трябва да има подписано споразумение или декларация, или програма на правителството, където да видим тези наши приоритети. Трябва да видим имената на Министерски съвет и всичко това сме го поставили съвсем ясно и точно при разговорите ни с “Има такъв народ“, коментира социалистът. Тя допълни, че днес предстои заседание на Националния съвет, на което ще бъде взето и финалното решение.

Ирена Анастасова заяви, че за левицата няма значение дали “Демократична България“ и “Изправи се БГ! Ние идваме“ ще подкрепят правителството, тъй като всяка една политическа формация взема сама своите решения, но допълни: „Ние смятаме, че на България и трябва работещо правителство.“

Facebook logo
Бъдете с нас и във