Банкеръ Daily

Общество и политика

На 6 януари ще се състои Детското откриване на европредседателството

На 6 янауари от 11ч. в Националния дворец на културата ще се състои Детското откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС - Mega Dojo Sofia 1.0.

MegaDojo Sofia 1.0 ще събере над 300 деца от страната с и без опит в програмирането. Детското откриване ще се проведе в три от официалните зали на председателството в сградата на НДК, броени дни преди официалното откриване и първите срещи на най-високо ниво. Така децата ще имат възможност да усетят буквално атмосферата на събитието и ще се забавляват да опознават Европа с помощта на науката и високите технологии. За да поднесе приветствие към децата в София ще пристигне еврокомисарят по цифрови технологии и общество Мария Габриел.

Събитието се провежда под патронажа на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. В съответствие с приоритетите на Българското председателство на Европейския съюз, целта на Mega Dojo е да подкрепи и вдъхнови бъдещите творци, предприемачи и иноватори. Организатори на събитието са CoderDojo Bulgaria и Дигитална Национална Коалиция, подкрепени от Microsoft Bulgaria.

Събитието е подходящо за деца на възраст 7-13 години, входът е свободен след предварителна регистрация до 23:59 ч. на 3 януари или до изчерпване на местата на www.megadojo.org. От съображения за сигурност няма да бъдат допускани хора без регистрация и коректно попълнени данни. За да се участва активно в работилниците е необходимо всяко дете да носи свой лаптоп.

Facebook logo
Бъдете с нас и във