Банкеръ Daily

Общество и политика

На 15 юни падат всички ограничителни мерки, обяви Борисов

На 15 юни падат всички мерки, тъй като приключва и извънредната обстановка, обяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Премиерът заяви, че има недомислици в заповедите и за това заръча на здравния министър Кирил Ананиев да чете ред по ред и да махне недомислиците. След тази дата ще останат само социалните и икономическите мерки. 

Борисов съобщи, че се отпускат средства в размер на 600 000 лева за ремонта на Рилския манастир, както и 1,3 милиона за пречиствателната станция на Светата обител.

Освен това по пътя за Рилския манастир имало опасно свлачище. Бе разпоредено на регионалния министър Петя Аврамова веднага да се запознае със ситуацията. Борисов настоя от следващата седмица да се вземат мерки.

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира предстоящото финансиране от Европейския съюз, като заяви че то ще бъде приоритетно  за "зелената  сделка", високи технологии и други 

"Все още не е ясен механизмът на разпределение. То няма да е автоматично, вероятно ще се кандидатства по определени условия от страните членки", заяви Дончев. 

Вицепремиерът уточни, че още в рамките на тази година България би имала възможност да получи достъп до 620 милиона европейско финансиране. През юни и юли ще бъдат изработени схеми за финансиране и грантове и ако то е налично през есента ще може да стигне и до бенефициентите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във