Банкеръ Daily

Шефът на БНТ Емил Кошлуков припомни:

На 11 юли е финалът на Европейското първенство по футбол

"Доколкото разбирам, много е вероятно изборите да бъдат на 11-ти юли. Тогава е финалът на европейското първенство по футбол, ЕВРО 2020. БНТ е закупила правата за излъчването му, срещу значителна сума. Също така имаме сключен договор с УЕФА, който ни задължава да излъчваме определен брой срещи, финал, полуфинали и т.н."

За това алармира във "Фейсбук" шефът на БНТ Емил Кошлуков.

"На трето място имаме сключени търговски договори за реклама, също на голяма стойност. И ако това дотук засяга само нас, в БНТ, то футболните запалянковци в България са стотици хиляди, вероятно дори милион и повече българи ще искат да гледат финала. Може би не е лоша идея да се определи друга неделя за изборите, било предната на 4-ти, било следващата на 18-ти.", казва още Кошлуком.

"Разбира се, БНТ ще се съобрази с всяко решение за датата на изборите, просто молим да помислят и за нашите, на телевизията и феновете, аргументи", посочва още шефът на Националната телевизия.

Партиите „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!" приветстваха датата 11 юли, на която се очаква да бъдат проведени предсрочни парламентарни избори. Това стана ясно от коментарите на представители на партиите в парламента.

Депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов очаква висока избирателна активност. „Ако погледнете историята на предишните парламентарни избори, които са провеждани лятото, избирателната активност е изключително сериозна, независимо че говорим за летните месеци“, посочи той.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов свърза датата на новите избори с миналогодишните летни протести. „Чудесна дата, това беше една от датите на събитията на „Росенец“, считаме, че ще ни бъде попътен вятър. Този път ще дължим много по-ясен отговор всички какво управление си представяме“, каза той.

Според Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“ активността ще зависи от самите избиратели. „От приоритетите, които са си поставили - дали да отидат на море и да не гласуват, дали ще се върнат българите от чужбина“, смята той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във